FATADE CORTINA - PROMOTII - usi de garaj, tamplarie pvc si aluminiu, fatade ventilate

FATADE CORTINA - PROMOTII - usi de garaj, tamplarie pvc si aluminiu, fatade ventilate

FATADE CORTINA

FATADE CORTINA

FATADE CORTINA

FATADELE CORTINA -  sisteme de închidere a fatadelor din aluminiu sau otel si sticla,înclinate pozitiv sau negativ,cu suprafete tridimensionale,executate cu diferite sisteme constructive : normal,structural sau semistructural.Pentru un aspect modern si totodata usor de întretinut, se pot combina cu placari de aluminiu : alucobond si etalbond

Fatadele din sticla si aluminiu,autoportante,au proprietati termo si fonoizolatoare si  poarta numele uzual de “perete cortina”. Structura se poate aplica pentru planuri verticale, pentru cele inclinate cu panta negativa sau pozitiva, dar si pentru acoperisuri (luminatoare si cupole).
  

Fatadele  cortina au in alcatuirea lor urmatoarele componente :

- sistemul structural propriu constituit din :

     - montanti  ( elemente verticale )

     - rigle distantier /traverse ( elemente orizontale )

     -panouri montate pe sistemul structural propriu si care pot fi :

     - panouri transparente din sticla ( fixe sau mobile )

     - panouri opace

     - dispozitive  de prindere,fixare,etansare si finisare ( piese speciale ,  

       garnituri si chituri )

     - geamuri termoizolante  

Datorita posibilitatilor variate de configurare a cladirilor exista  o larga libertate creatoare.

    1.Pereti (fatade) cortina standard/clasic
    2.Pereti ( fatade ) cortina structurali
    3.Pereti ( fatade ) cortina semistructurali
    4.Pereti ( fatade ) cortina modulari
    5.Pereti  ( fatade ) cortina  spider


1. Perete (Fatada ) cortina standard /clasic    

       -este cel mai cunoscut si utilizat pe scara larga,profilele acestui sistem acopera vizibil sticla pe verticala si orizontala,uneori se  folosesc in locul capacelor standard pentru presare profile ornamentale din aluminiu  tip ogiva ce dau un aspect aerodinamic fatadei .In peretele cortina clasic  pot fi montate ferestre (ochiuri mobile)cu simpla deschidere,dubla deschidere sau basculare spre interior,dar si ochiuri mobile cu deschidere spre exterior, ce nu ies in afara ramei. Grosimea coloanelor si traverselor difera  in functie de sistemul folosit ,odata cu acestea difera si grosimea pachetului de geam termopan ce se monteaza  ,grosime  ce poate varia intre 6 si 32 mm .

  - despre peretii cortina clasici mai putem spune ca au patru posibilitati diferite de profile de mascare ( capace presoare ) : standard ( 3 marimi ) , rotunjite , eliptice , plate la care sunt vizibile suruburile .Acest tip de perete cortina da posibilitatea realizarii unor structure tridimensionale  foarte complexe .

 
2.Perete ( fatada ) cortina structural   

- profilele sunt vizibile doar pe interior,in timp ce la exterior raman vizibile sticla si elementele de etansare : garniturile EPDM sau liniile de silicon structural cu rezistenta UV inguste dintre foile de sticla ce pot avea grosimi intre 6 si 32 mm .


- este un sistem ce ofera posibilitatea realizarii unor structuri tridimensionale complexe,partea exterioara in functie de tipul sticlei poate oferii un aspect de oglinda continua

- are o constructie articulata ,proiectata sa faca fata oricarei  deformari posibile a cladirii ( datorita cutremurelor,vibratiilor ,etc.) ,dar si eventualelor  dilatari sau contractari ale profilelor  de aluminiu ,fara a-si pierde din rezistenta la actiunea vantului sau din impermeabilitate .


 -de remarcat faptul ca pot fi  realizate  doar deschideri inspre exteriorul cladirii   ferestre basculante la partea inferioara cu deschidere spre exterior .

 
3.Perete ( fatada)  cortina semistructural

-imbina  versatilitatea sistemului clasic,standard,cu avantajele  intalnite la sistemul structural .Exista 2 variante constructive :

- perete cortina semistructural liniar

-perete cortina semistructural cu rama


Ambele variante au o constructie articulata,proiectata sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii,dar si eventualelor dilatari sau contractari ale profilelor de aluminiu  fara a-si pierde  din rezistenta la actiunea vantului sau din impermeabilitate .

- Peretii cortina semistructurali liniari au profilele vizibile din interior,pe exterior profilul este vizibil doar pe un sens ( orizontal  sau vertical ),iar pe celalalt sens este vizibila o linie neagra ( silicon rezistent la UV ),ceea ce confera  sistemului o continuitate a ochiurilor  de sticla pe o anumita directie .Se poate utiliza  sticla cu grosimi cuprinse intre 6 si 40 mm , iar etansarea se realizeaza pe garnitura  EPDM .Deschiderile se pot realiza  doar spre exteriorul cladirii .

 - Peretii cortina semistructurali cu rama au profile vizibile din interior,dar pe exterior  este vizibil doar cu contur ingust pentru fiecare  sticla,iar ferestrele sunt identice cu corespondentele lor din interior si le confera un aspect continuu cand fereastra este inchisa .

Se poate utiliza sticla cu grosimi  cuprinse de pana la 28 mm, impermeabilitatea este asigurata de trei randuri de garnitura  EPDM  si de un sistem de scurgere pentru orice tip de acumulare  de apa .

Profilele sunt disponibile in toata gama de culori RAL si pot avea culori diferite atat pentru interior cat si pentru exterior .


4.Perete ( fatada) cortina modular ( element )

Fatada  cortina  modulara poate imbina versatilitatea sistemului calsic ( standard ) cu avantaje intalnite  la sistemul structural .

Sistemul de pereti cortina modulari iese  in evidenta prin avantajele sale unice :

-asamblate in fabrica cu grad inalt de precizie

-instalare usoara fara schela

-posibilitatea de a executa module complexe cu diferite tipuri de materiale

-varietatea  de solutii de placare – 90 mm  este latimea vizibila a sistemului ,20 mm este spatiul dintre module , pentru  a permite deplasari si deformatii de pana la 14 mm

-module de calitate superioara ,produse in fabrica,reducere cu aproape de 70 % a duratei de instalare

-independenta la instalare fata de conditiile atmosferice

-panouri de sticla cu grosimea  cuprinsa intre 23 si 40 mm

-compatibil cu toate sistemele de  ferestre

-drenaj controlat al apei pluviale si al vaporilor  din  condens

-consola de montare poate fi reglata  in toate directiile

-instalare si reglare usoara a modulelor

-schimbarea sticlei in cazul deteriorarii  sau spargerii acesteia  este foarte usoara

Datorita complexitatii de realizare ,pretul  unei perete cortina  modular  este mai ridicat in comparatie cu peretii  cortina clasici , totodata transportul  si montajul panourilor  implica utilizarea  unor  echipamente speciale  de aceea acest tip de perete cortina ( perete cortina /element modular) se utilizeaza pentru caldiri foarte inalte  sau fatade  din suprafete vitrate foarte mari )

 5.Perete  ( fatada ) cortina Spider
    Peretele  cortina tip Spider,reprezinta o fatada moderna din sticla impunatoare si usor de observat, aceasta se deosebeste fata de celelalte tipuri de pereti cortina prin prinderile multipunct – perete cortina din sticla pe baza de sistem structural  tip spider ( nume atasat datorita sistemului de fixare ) cu sisteme  speciale de prindere sau suspendare  a sticlei in puncte .
     

    Avantajele acestui sistem sunt unice mai ales prin faptul ca ofera in functie de tipul sticlei pe care beneficiarul o alege , luminozitate maxima .

    Elementele caracteristice ale unui  asfel de sistem in functie de producator sunt suruburile  tratate special din otel inoxidabil, aluminiu ori inox ,suruburi  adaptate pentru fiecare proiect in parte,structura fiind formata in mare parte din montanti si garnituri . 

Powered by MAXVISION

inapoi sus

FATADE CORTINA - PROMOTII - usi de garaj, tamplarie pvc si aluminiu, fatade ventilate

inchide fereastra
like us on facebook